Sobre el projecte

Coneix la nostra història

La divulgació és un pas fonamental en tota recerca científica.

La Nostra Historia

Ciència Oberta neix amb l’objectiu d’apropar el coneixement científic a tothom. La divulgació vertadera és aquella que arriba a tots els públics i que està explicada amb llenguatge planer. La ciència no ha de ser pas complicada!

A més a més, des de la web es vol promoure l’ús del català en el món científic. El català és tan vàlid com qualsevol altra llengua per descriure fenòmens científics i aplicacions tecnològiques.

El director

Marc Canela

Soc estudiant de Bioquímica a la Universitat de Barcelona. Aquesta pàgina web és un projecte personal que vaig començar per apropar el coneixement científic a tots els públics.

Amb el pas del temps, però, m’he adonat que aquesta web no és meva, sinó teva. Vull que la facis servir per satisfer la teva curiositat, que comentis els reportatges, que descobreixis nous llibres, etc. En definitiva, vull que et sentis com a casa.

Els editors

Clàudia Ferrer

Soc estudiant de Bioquímica a la Universitat de Barcelona. Sempre he estat una persona curiosa i amb ganes d’aprendre i finalment vaig comprendre que el meu lloc és el camp científic. M’he decantat per la biologia molecular i és una de les millors decisions que he pres mai.

M’agrada apropar la ciència a les persones del meu voltant, sobretot als meus alumnes, amb els quals aprenc fins i tot més que ells. Ciència i divulgació són dos termes que van de la mà i espero que ho puguis veure reflectit en aquest projecte.

Pau Clavell

Soc estudiant de Bioquímica a la Universitat de Barcelona. Visc a un petit poble a la província de Barcelona i des que era ben petit he tingut curiositat per tot allò que m’envoltava relacionat amb la natura.

Més endavant, vaig descobrir la meva passió: la ciència, especialment, en l’àmbit biològic. Unint-me al projecte Ciència Oberta espero transmetre’t el meu entusiasme per la bioquímica, tot explicant alguns dels descobriments més recents.

Nil Salvat

Ja aficionat des de ben petit a la ciència, combino la meva vocació de científic amb la de músic i la d’educador cada dia. Tot això ha pogut ser gràcies a figures referents que m’han encoratjat des de fa molt de temps a qüestionar-me allò que m’envolta, criticar-ho i elaborar solucions per poder teixir conjuntament un món millor per a totes les persones, animals, plantes i éssers vius en general. Espero que trobeu aquests referents a Ciència Oberta però, abans que res, que gaudiu llegint-ne el contingut!

Víctor Jiménez

Des de ben petit sempre m’he qüestionat les coses reduint-les als seus “per què?”. No va ser fins a una edat més madura que, tot havent viscut una infantesa plena de curiositat, em vaig adonar que la ciència mou el món. No només això, ja que des d’aquell moment vaig prendre la decisió de voler impulsar aquest moviment, o, si més no, formar-ne part.

Estudio Bioquímica a la Universitat de Barcelona, cercant saciar la meva fam de conèixer i entendre, amb l’objectiu de poder contribuir. Perquè, per damunt de tot, la ciència ha de ser humana i espero poder obrir-vos una mica aquest món.