Sobre el projecte

Coneix la nostra història

Ciència Oberta és un portal digital que té per objectiu divulgar la ciència en català i apropar el coneixement científic a tothom. Creiem que la divulgació hauria d’arribar a tots els públics i estar explicada amb llenguatge planer.  A més a més, des del projecte es vol promoure l’ús del català en el món científic.

La Nostra Història

Ciència Oberta va néixer el 23 d’abril del 2019 com un projecte iniciat per Marc Canela. A la tardor del mateix any s’hi van incorporar els membres de l’equip directiu: Clàudia Ferrer, Pau Clavell, Víctor Jiménez i Nil Salvat. Actualment, més de 15 persones formen part de l’equip de Ciència Oberta.

Els nostres continguts

La iniciativa, amb més de dos anys de funcionament, està articulada en torn d’una pàgina web (www.cienciaoberta.cat/) amb més de 3.200 visites mensuals i de les xarxes socials Twitter i Instagram (@cienciaoberta a ambdues xarxes) on sumem més de 6.000 seguidors. El projecte consta de diferents seccions:

Reportatges

Articles setmanals sobre diferents àmbits de la ciència, des de les matemàtiques fins l’ecologia.

Experiències

Recull d’activitats científiques per viure la ciència fora de casa.

Contes

Contes on es barreja l’art amb processos científics.

RecerCA'T

Articles per conèixer la recerca científica que es fa als Països Catalans.

Laboratori

Vídeos amb text sobre experiments per fer a casa o l’escola.

Ciència Oberta ha aparegut a…

Rac1
Catalunya Ràdio
Fundació
Fundació
El 9 nou
Rac1

Col·laborem amb…

A més, Ciència Oberta és un dels projectes impulsors de la plataforma digital Neurones Fregides, on participem en el programa “Disseccionem la Ciència”. També col·laborem amb la revista digital de divulgació científica de la UB on publiquem articles de divulgació científica.