Sobre el projecte

Coneix la nostra història

La Nostra Història

Ciència Oberta neix amb l’objectiu d’apropar el coneixement científic a tothom. La divulgació vertadera és aquella que arriba a tots els públics i que està explicada amb llenguatge planer. La ciència no ha de ser pas complicada!

A més a més, des de la web es vol promoure l’ús del català en el món científic. El català és tan vàlid com qualsevol altra llengua per descriure fenòmens científics i aplicacions tecnològiques.

L’equip editor

Marc Canela

Soc estudiant de Bioquímica a la Universitat de Barcelona i editor d’aquest blog. Aquesta pàgina web és un projecte personal que vaig començar per apropar el coneixement científic a tots els públics. Vull que et sentis com a casa!

Clàudia Ferrer

Soc estudiant de Bioquímica a la Universitat de Barcelona. M’agrada apropar la ciència a les persones del meu voltant, sobretot als meus alumnes, amb els quals aprenc fins i tot més que ells.

Pau Clavell

Actualment estic estudiant Bioquímica a la UB i tinc clar que em vull dedicar a la recerca. Tot i així, també crec que aconseguir que el coneixement científic arribi al públic general és fonamental per garantir un bon funcionament de la societat.

Víctor Jiménez

Estudio Bioquímica a la Universitat de Barcelona, cercant saciar la meva fam de conèixer i entendre, amb l’objectiu de poder contribuir. Perquè, per damunt de tot, la ciència ha de ser humana i espero poder obrir-vos una mica aquest món.

Nil Salvat

Ja aficionat des de ben petit a la ciència, combino la meva vocació de científic amb la de músic i la d’educador cada dia. Tot això ha pogut ser gràcies a figures referents que m’han encoratjat des de fa molt de temps a qüestionar-me allò que m’envolta.

El grup de redacció

Quim Frigola

Quim Frigola

Des d’un petit poble al peu del Montseny, vaig acabar estudiant Física i Matemàtiques a la UAB, descobrint la meva gran passió; les matemàtiques. Des de llavors, intento transmetre aquesta passió als que m’envolten.

Joan Riera

Joan Riera

Soc doctor en Biologia i en Lògica, Història i Filosofia de la Ciència. He fet recerca en microbiologia, toxicologia genètica, química de proteïnes i evolució biològica. Actualment em dedico a l’ensenyament de les ciències.

Cèlia Ventura

Cèlia Ventura

Soc tot just graduada en Biologia Humana i actualment estudiant de Salut Global a Suècia. Espero que amb els meus contes aconsegueixi que, ni que sigui només un pessic, us fascini i us enamoreu de la ciència i del gran trencaclosques que és la vida.

Sara Ruano

Sara Ruano

Vaig escollir estudiar l’Enginyeria de Sistemes Aeroespacials a la UPC, ja que el món de l’aeronàutica és tan complex que cal saber-ne una mica de tot. Espero poder compartir el que sé i aprenc i en gaudiu com jo ho faig.

Clara Gaja

Clara Gaja

Soc estudiant de Biotecnologia a la UAB. La meva manera de veure el món és a través de la ciència i això pretendré transmetre-us a través de les meves aportacions. Així, us animo a endinsar-vos en temes científics des d’un punt de vista quotidià.

Xarxes socials

Irene Giralt

Irene Giralt

Científica marina que escriu poesia a la banyera i veu el món amb ulleres de busseig. M’he especialitzat en la comunicació científica i dia a dia treballo per tal de seguir creixent en aquest àmbit. Als meus projectes treballo hibridant art i ciència.

Dani Ortega

Dani Ortega

Estudiant de Ciències del Mar amb certes tendències a la biologia marina i a l’aqüicultura. M’encanta la fotografia i l’edició de vídeos i m’agradaria expandir aquests hobbies pel món amb una càmera i una furgo.