En què consisteix?

C1ENCI4RT consisteix en un seguit d’activitats als jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet a Barcelona on podrem descobrir com es relacionen la ciència i l’art.

Les activitats consisteixen en què el públic pugui conèixer com es donen de la mà la ciència i l’art. El cicle està format per un conjunt de sis activitats que es centren en una ciència diferent i es relacionen amb una activitat artística. Ens mostren per exemple la física que hi ha darrere el circ, la relació entre les matemàtiques i la màgia, la química de la cuina o la sinèrgia entre la natura i la música.

Quan es pot realitzar l’experiència?

Els esdeveniments estan programats els diumenges a les 12 del migdia durant els mesos de setembre, octubre i novembre. Tenen lloc al jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet (Carrer Muntaner, 282, Barcelona). Les dues activitats que resten són el diumenge 21 “La música dels ocells de Collserola” i el diumenge 28 “La cuina i la química”.

A qui va dirigit?

L’experiència és totalment gratuïta (i sense reserva). Va dirigida a infants i públic en general que tinguin interès a conèixer com es pot relacionar l’art amb la ciència.

Valoració de Ciència Oberta

Aquest tipus d’iniciatives són fonamentals per acostar el coneixement científic tant a petits com a grans, i veure exemples científics explicats a les aules en un ambient més lúdic. Vam poder assistir a l’activitat “Les matemàtiques en la màgia i viceversa“ i vam descobrir com operacions senzilles matemàtiques ens permeten realitzar trucs de màgia per deixar bocabadats als nostres futurs espectadors! Us animem a participar-hi!