Introducció

Amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència de Catalunya organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat de Catalunya, Adamed Foundation organitza el primer taller a ADAMED SmartUP sota el títol “La importància de la ciència en l’era de l’Antropocè. La química i la física com a resposta”.

En què consisteix el taller?

L’objectiu d’aquest taller teoricopràctic és donar a conèixer com la física i química poden ser la resposta a l’alt impacte que les activitats humanes han tingut sobre els ecosistemes terrestres. 

 La sessió presenta una part teòrica on s’explicarà el tema principal del programa i continuarà amb una conferència s’explicarà com la física i la química poden contribuir a disminuir l’alt impacte de l’activitat humana al nostre planeta. 

 Després els estudiants es dividiran en dos tallers: el taller de Física, on es descobrirà la radioactivitat i les seves aplicacions; i el taller de Química on es descobrirà la química verda i les seves implicacions.

A qui va dirigit?

Aquesta activitat va dirigida per estudiants de 1r i 2n de Batxillerat que vulguin aprendre més sobre com la ciència pot aturar l’impacte climàtic.

Quan i on té lloc?

Aquesta activitat té lloc a la Facultat de Ciències del Campus de la UAB Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) el 17 de novembre de 2022 de 10:00 a 14:00 h. Hi ha un nombre màxim de 80 participants! Et pots apuntar a través d’aquest formulari abans del 10 de novembre!

Valoració de Ciència Oberta

Aquest taller gratuït és una gran oportunitat perquè els estudiants de Batxillerat puguin endinsar-se en el món de la Física i Química i veure com es poden aplicar a problemes reals més enllà dels llibres!