Introducció

Tothom ha jugat en algun moment al “memory”, el joc de memòria. Per qui no hagi tingut l’oportunitat, aquest consisteix a trobar, entre moltes cartes posades boca avall, les dues d’idèntiques. A partir d’aquí, el joc es pot personalitzar per qualsevol àmbit i temàtica. I en aquest punt és on ens endinsem en aquesta experiència: el Joc de Memòria dels Ocells de Catalunya.

En què consisteix?

Una part molt important de la ciència del nostre país són els nostres ecosistemes! La vegetació, les relacions tròfiques, la fauna i flora… Fer una sortida al camp (o observar la biodiversitat urbana) pot voler dir no conèixer moltes de les espècies que veiem, i aquí és on entrem en el nostre joc d’avui, una iniciativa engrescadora per aprendre l’avifauna catalana més destacada!

El Joc de Memòria dels Ocells de Catalunya és un joc de memòria impulsat per l’il·lustrador científic Àlex Mascarell, creat per aprendre de manera amena i entretinguda les diferents espècies de la fauna ocellaire del nostre territori. A través d’il·lustracions amb un gran rigor científic i explicacions dels principals trets característics de cada espècie, podreu conèixer els nostres amics amb ales que podreu trobar en una excursió a Montserrat, passejant per la fageda d’en Jordà o tot trescant pels Pirineus!

Com pots obtenir el joc?

El Joc s’està produint a través d’una campanya de mecenatge a través de la plataforma Verkami, i de moment s’espera que sigui l’única producció d’exemplars d’aquest joc. D’aquesta manera, us animem a col·laborar-hi i participar en el Verkami per obtenir el vostre propi exemplar: teniu de temps fins al tancament de la campanya (aproximadament el 19 de març)! Trieu i remeneu entre les diferents recompenses per escollir la que més us vingui de gust.

A qui va dirigit?

A tothom! El memory és un joc molt fàcil d’entendre i jugar, i les magnífiques il·lustracions faciliten l’aprenentatge en tot moment. Qui ho diria, podria ser un bon mètode per apropar la fauna ocellaire als més petits de la casa!

Valoració de Ciència Oberta

Una de les millors maneres per aprendre ciència és jugant i vivint-la! Si vols ser capaç de reconèixer les espècies que t’envolten en passejar pel territori català, el Joc de Memòria dels Ocells de Catalunya és una gran inversió per casa teva! Des de Ciència Oberta tindrem una petita sorpresa, que us presentarem aviat a les xarxes…