En què consisteix?

“La cooperació, força evolutiva” són un conjunt d’actes que se celebren en commemoració de la mort de Lynn Margulis, biòloga nord-americana molt vinculada a Catalunya. Els esdeveniments consisteixen en un seguit de xerrades, col·loquis i projeccions on es comenta la teoria simbiòtica de l’evolució des de diferents perspectives.

A més a més, durant diversos dies hi haurà la visita comentada a l’exposició “Elles a la Ciència” al CosmoCaixa, on es parlarà del paper de les dones en la història de la ciència.

Pots trobar informació més detallada sobre les activitats a https://scienceintoimages.com/ca/ 

Quan es pot realitzar l’experiència?

Els esdeveniments són des del 13 d’octubre fins al 3 de desembre. La majoria es fan al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), però també en trobem a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, al CosmoCaixa, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) o al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 

A part dels esdeveniments principals, n’hi ha de paral·lels a ciutats com Mataró, Zumaia i Granollers, on es retransmetrà el documental “Symbiotic Earth. How Lynn Margulis rocked the boat and started a scientific revolution”, de John Feldman.

A qui va dirigit?

L’experiència és totalment gratuïta i està dirigida a adolescents i adults que tinguin interès a conèixer la vida i teoria de Lynn Margulis des d’una perspectiva científica, social i artística.

Valoració de Ciència Oberta

Amb aquest seguit d’esdeveniments no només aprendràs des d’una perspectiva científica com Lynn Margulis va revolucionar la teoria de l’evolució, sinó que també podràs descobrir la perspectiva més social i artística d’aquesta teoria de la cooperació evolutiva.