En què consisteix?

El premi consisteix a presentar un treball de recerca (pot estar escrit en català, castellà o anglès) que tracti sobre la dona i les seves aportacions a la ciència i la tecnologia. Es poden presentar tots aquells treballs que ressaltin o presentin dades sobre el paper de la dona en aquests dos àmbits. Perquè us feu una idea, alguns dels treballs de recerca finalistes o guanyadors han estat:

  • “Stem en femení. Noies i tecnologia, per què no?” d’Alícia Roca Aso
  • “Les dones i les plantes remeieres” de Georgina Reyes Soler
  • “Segle XXI. Segueix la dona STEM a l’ombra dels homes?” de Carlota Moragrega Garriga
  • “Gènere i ciència” d’Andrea Castarnado Ruiz
  • “¿Científica? Sí, claro, ¿Por qué no?” de Mariluz Mangue Owono Bopelebo
  • “El paper de la dona en el món dels videojocs” de Marina Ortega Picazo

El guanyador del premi rebrà un xec regal de 400€ i els finalistes un obsequi, a més a més d’un diploma honorífic. Us podeu presentar tant, si heu realitzat un treball de recerca individual com grupal. Un dels requisits per presentar-vos és que el vostre treball no hagi estat premiat anteriorment.

Fins quan es pot presentar?

La data límit per poder participar és el dilluns 28 de febrer de 2022. Per participar s’ha d’omplir el formulari i enviar-lo juntament amb el treball de recerca en format PDF a premitr.amit.cat@gmail.com.

A qui va dirigit?

Els premis van dirigits als alumnes de 2n de batxillerat del curs actual. S’ha d’haver fet un treball de recerca on es mostri la participació de la dona en els àmbits de la ciència o la tecnologia.

Valoració de Ciència Oberta

Des de Ciència Oberta, us recomanem presentar els vostres treballs de recerca a tots els premis que pugueu, ja que heu fet una gran feina. El 7è Premi Montse Novell és una molt bona opció si teniu un treball de recerca que tracta sobre la dona en la ciència o la tecnologia.