Introducció

Si t’interessa passar una bona tarda aprenent més sobre la nostra estrella més propera… aquesta exposició és per a tu! Descobreix com el Sol ha estat una gran eina per les antigues civilitzacions i aprèn sobre el poder que ens aporta de cara al futur. Aquesta exposició és una col·laboració amb el Science Museum of London i per primera vegada es podrà veure fora del Regne Unit.

En què consisteix?

L’exposició està dividida en cinc temes que van des del Sol com a eina de mesura del temps, passant per la implicació que té sobre la nostra salut i acabant per l’observació pròpia de l’astre.

A més, aquesta exposició es compon de més de 100 objectes històrics i contemporanis. Alguns d’ells són antics instruments utilitzats per a l’observació del Sol, un prototipus d’un reactor de fusió nuclear o imatges d’observacions des del segle XVII fins als nostres dies. A part, aquests objectes s’acompanyen d’experiències interactives i de realitat augmentada.

Durant el temps que es troba l’exposició al CosmoCaixa hi haurà altres activitats en dies concrets. Aquestes comprenen cursos d’iniciació a l’Astronomia, cicles de conferències, tallers d’il·lustració científica, entre altres.

A qui va dirigit?

L’exposició està recomanada a tots els públics, tot i que les visites comentades es recomanen a partir de 12 anys. Pels més petits trobareu tallers adaptats en dies concrets a part d’una visita infantil per l’exposició. 

Quan i on té lloc?

Pots visitar l’exposició fins al 16 d’octubre de 2022 al Cosmocaixa. L’horari de visita és de dilluns a diumenge i festius de 10 a 20h. Pots comprar les entrades a la pàgina web del CosmoCaixa.

Valoració de l'Andrea Camacho Manzaneda i la Marta Josa Bordell (L’Ovella Verda)

L’exposició ens ha encantat! Està estructurada en diferents blocs que ens parlen sobre la relació entre el Sol i el temps, el Sol i la Salut, l’energia del Sol i una instal·lació immersiva, i això t’ajuda a seguir un relat que fa que cada vegada en vulguis saber més. 

Recomanem molt fer la visita guiada perquè així descobreixes detalls que d’altra manera et passarien desapercebuts. Ens ha encantat com han donat èmfasi a certes curiositats o anècdotes al voltant del Sol que fan que sigui divertit aprendre sobre aquest astre, i com han evolucionat els coneixements d’aquest al llarg de la història.

A més de peces científiques, l’exposició té material audiovisual que et dona un cop de realitat i et recorda que som insignificants al costat del Sol i de la resta de l’Univers, i que hi ha molt per descobrir encara. Recomanem l’exposició per anar-hi en família, amistats o parella. Segur que us encantarà!

Crèdit

Vull donar les gràcies a l’Andrea i a la Marta de l’Ovella Verda (@ovella_verda) per la seva valoració i per la fotografia de portada.