Introducció

Nikola Tesla (Smiljan, 1856 – Nova York, 1943) és un dels grans científics i enginyers dels segles XIX-XX. És considerat un dels fundadors de la tecnologia moderna amb 280 patents. Va protagonitzar juntament amb Thomas Edison la coneguda “guerra dels corrents”. Gràcies a ell actualment tenim el transport de l’energia elèctrica en corrent altern, el motor d’inducció o la transmissió sense fils de l’energia entre d’altres. Es diu que, altres científics es van apropiar del mèrit d’alguns dels seus invents i que realment podrien ser seves unes 700 patents. El que està molt clar és que les seves aportacions van ser, sens dubte, decisives.

En què consisteix?

L’exposició consisteix a poder conèixer el prestigiós científic Nikola Tesla i la rellevància de les seves contribucions a la ciència a través d’aprofundir en la seva vida. L’exposició comença amb el seu naixement i avança a mesura que ens van detallant les seves fites científiques més destacades fins a arribar a la seva mort. L’exposició ens permet veure maquetes dels seus invents i descobriments, a més a més, d’explicar de manera detallada el seu funcionament.

A qui va dirigit?

L’exposició està dirigida a totes aquelles persones que vulguin conèixer més a fons la vida i el llegat del prestigiós científic Nikola Tesla. L’exposició es pot visitar amb l’entrada general del museu que té un cost de 6 € per majors de 16 anys. L’entrada és gratuïta per a clients de CaixaBank. Aconsellem revisar les tarifes del museu abans d’anar per saber si hi ha promocions.

Quan es pot visitar?

L’exposició es pot visitar al museu CosmoCaixa que es troba a carrer d’Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona. Estarà disponible fins al diumenge 13 de febrer del 2022. Es pot visitar l’exposició cada dia de 10.00 h a 20.00 h.

Valoració de la Mercè Millan

Nikola Tesla: El Geni de l’electricitat moderna és una exposició didàctica per tota la família on et pots immergir en el món de l’electricitat. Està presentada d’una forma entenedora i innovadora. Un cop visitada l’exposició vaig ser capaç de conèixer els fonaments bàsics de la teoria del corrent altern com a font d’energia, el motor d’inducció i la transmissió sense fil de l’energia. Tant en l’àmbit teòric com en el pràctic, ja que l’exposició té un nombre elevat de maquetes que et permeten provar com si fossis Tesla els seus experiments. També, vaig sortir de l’exposició coneixent les principals aportacions i invents del científic a la ciència i a la societat. La recomano a totes les famílies i als adults inquiets.