En què consisteix?

“Ciència fricció. Vida entre espècies companyes” és una exposició temporal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’exposició explora la visió dels organismes com a éssers que es relacionen entre si.

L’exposició se centra en dues científiques, Donna Haraway i Lynn Margulis, que van estudiar el paper de les interaccions entre espècies d’éssers vius diferents. Per una banda, Donna Haraway estudia l’antropocentrisme i les relacions entre els humans i altres organismes. Per altra banda, Lynn Margulis va formular la hipòtesis que les cèl·lules eucariotes es varen formar a partir de la simbiosi de dues cèl·lules procariotes.

Inspirats pels seus treballs, a l’exposició s’estudia les col·laboracions que es formen entre organismes de diferents espècies, i el paper de l’ésser humà en el món, entès com un ecosistema.

 

A qui va dirigit?

És una activitat apta per a tots els públics. L’exposició, que combina la ciència amb l’art i la filosofia, està dirigida a persones que volen conèixer una nova visió de l’ésser humà i el seu paper en l’ecosistema.

Quan es pot visitar?

L’exposició estarà oberta del 12 de juny al 28 de novembre del 2021 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. A la pàgina web del CCCB hi pots trobar la informació més actualitzada.

Valoració de Ciència Oberta

Una vegada més, el CCCB ens ofereix una exposició temporal on es combina la ciència amb la filosofia i l’art per donar respostes a una de les preguntes més fonamentals de la vida. Quin és el paper de l’ésser humà en el món, entès com un ecosistema? Quina és la importància de les interaccions entre organismes de diferents espècies? A partir de l’exposició “Ciència Fricció” podràs formular les teves pròpies respostes i obtenir una nova visió de l’ésser humà, inspirats pels treballs de Donna Haraway i Lynn Margulis.