En què consisteix?

El programa CiMs-Cellex ofereix beques per cursar el Batxillerat Internacional i gaudir d’una experiència de recerca per a estudiant amb interès per les matemàtiques i la física. Durant el programa, els estudiants cursen simultàniament el Batxillerat LOE i el Batxillerat Internacional on aprofundeixen en matemàtiques i física.

A qui va dirigit?

El programa CiMs-Cellex està dirigit a estudiants de 4t d’ESO que cursin assignatures en l’àmbit científic o tecnològic i amb interès per la ciència. El procés de selecció inclou un examen i una entrevista.  El temari de la prova teòrica es pot trobar a https://cims-cellex.cat/sollicitud.

Qui l'organitza?

El programa CiMs-Cellex està organitzat per la Fundació Cellex. Durant l’estiu de primer a segon de batxillerat, els estudiants tenen la possibilitat de realitzar una estada de recerca en centres locals i internacionals.

Quan i on té lloc?

El programa dura dos anys i els centres on es desenvolupa són Aula Escola Europea, a Barcelona, i l’Institut Jaume Vicens Vives, a Girona. Els estudiants interessats es poden inscriure fins el dia 26 de març del 2021 a https://cims-cellex.cat/sollicitud.

Valoració de la Sílvia Casacuberta (Edició 2018)

Vaig demanar la sol·licitud per a les beques CiMs-Cellex perquè sempre m’havien agradat les matemàtiques, sobretot després de participar al programa Estalmat. Els dos anys de batxillerat amb la fundació van excedir totes les meves expectatives: no només vaig aprendre un munt de matemàtiques, sinó que també ens van oferir una formació altament interdisciplinària i vam poder aprofundir en molts altres àmbits.

El que més em va agradar del programa va ser la comunitat d’amics interessats en ciència que vaig conèixer. Més enllà del contingut, veure’m envoltada de companys amb una gran motivació i talent per les matemàtiques i amb qui compartia els mateixos interessos em va empènyer sempre a donar el màxim de mi.

Tot i que el programa va ser molt intens, fent dos batxillerats alhora, sempre ens vam ajudar els uns als altres. Les estades d’estiu del programa també em van fer plantejar-me si volia anar a estudiar la carrera fora, i al final, gràcies al suport dels professors que vaig tenir, ara estic estudiant matemàtiques i informàtica a Harvard.

Valoració d'en Pau Batlle (Edició 2015)

Vaig estudiar el Batxillerat Internacional a l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona com a becari CiMs-Cellex. Amb els estudis vaig obtenir una base molt sòlida de ciències i matemàtiques que em va ser molt útil per a estudiar els graus de matemàtiques i enginyeria física al programa CFIS de la UPC, però també em vaig formar en humanitats, amb assignatures com epistemologia o literatura que vam tractar més a fons que al batxillerat tradicional.

Com a part de la beca, vaig gaudir d’una estada de recerca d’estiu d’un mes a l’Institut Weizmann a Israel, on vaig treballar en un laboratori de creació de plaques solars. L’estada va ser la meva iniciació a la recerca, una experiència increïble de la qual encara conservo amistats amb persones d’arreu.

Finalment, poder compartir l’experiència del batxillerat amb companys de classe altament motivats per a aprendre ciències i matemàtiques, convivint amb alguns d’ells a Girona, va fer d’aquesta etapa una vivència molt valuosa per al meu creixement personal.