Les làmpades de lava són fàcils de construir a casa si disposes d’oli, vinagre, i bicarbonat de sodi. L’oli i el vinagre tenen densitats diferents i això fa que l’oli quedi a la part superior. Quan introduïm el vinagre , aquest entra en contacte amb el bicarbonat de sodi i produeix l’efecte efervescent. El que fa realment és alliberar infinitat de bombolles de diòxid de carboni. 

Per cert! Vols descobrir algunes curiositats sobre les làmpades de lava? Sabies que la primera làmpada de lava fou creada per Edward Craven Walker l’any 1963, qui es va inspirar en un adornament fet d’aigua i d’oli que estava en un hotel rural. No obstant això, també cal mencionar a la seva dona Christine Baehr, qui va fundar el negoci i va ajudar considerablement a Edward Craven.

El flux de cada làmpada de lava mai és el mateix. Això no només les fa boniques, sinó que els moviments impredictibles també són importants per als codis d’encriptació; les làmpades de lava han ajudat a xifrar les dades durant molts anys. Per exemple, l’empresa Cloudflare ha construït una paret de làmpades de lava que és fotografiada constantment. Cada imatge és sempre única. Els píxels de les imatges es converteixen en números i a partir d’aquests es creen codis d’encriptació únics.