En què consisteix?

Pint of Science és un cicle de xerrades que es realitza cada any en bars de tot el món. A Catalunya, Pint of Science té lloc a bars de més de vuit ciutats diferentsCientífics de diferents centres de recerca expliquen les seves investigacions de forma planera. És una gran oportunitat per aprendre sobre temes de ciència actuals!

Aquest maig 2021, l’esdeveniment serà en línia i t’hi pots inscriure a través de la seva pàgina web.

Les xerrades s’organitzen en tres àmbits diferents:

  • Ment meravellosa: neurociències, psicologia, psiquiatria
  • Dels àtoms a les galàxies: química, física, matemàtiques, astronomia
  • El nostre cos: biologia humana i salut
  • Planeta terra: ciències de la terra, evolució, zoologia
  • Tech me out!: tecnologia i ordinadors
  • La nostra societat: dret, història, política

Quan té lloc?

L’esdeveniment es realitza cada any a la primavera i és gratuït. Aquest any 2021, serà els dies 17, 18 i 19 de maig i es realitzarà de forma virtual. Pots trobar el programa a https://pintofscience.es/.

A qui va dirigit?

És una activitat apta per a tots els públics. Les xerrades són sobre temes de recerca i investigacions actuals, però es realitzen en un format accessible per a tota la societat.

Valoració d'en Nil Salvat

He estat assistint a xerrades del Pint of Science des del maig del 2016 i és una de les millors experiències en comunicació científica que he tingut mai. Això sí, en companyia és molt més divertit! El concepte d’apropar la ciència al públic general en un context tan distès com un bar em va semblar molt curiós, i la diversitat de xerrades i ponents a tot arreu del territori fan que sigui una experiència per tots els interessos. No només és una prova pels científics i científiques per posar a prova la seva capacitat divulgativa, sinó també per una persona de carrer per intentar aprendre els últims avenços de recerca contra l’Alzheimer, les ones gravitacionals, encriptació i ciberseguretat… tot el que vulguis.

L’ambient també convida a interactuar individualment als ponents, sigui per preguntar sobre la ponència o fer contactes pel teu futur acadèmic o professional (si et dediques al món de la ciència). Tot sigui dit, recomano moltíssim assistir al Pint of Science i passar-ho bé aprenent ciència al bar!