En què consisteix?

El Parc Astronòmic Muntanyes de Prades ofereix un dels millors cels nocturns de tota la península. A diferència d’altres centres d’observació, aquí estareu en grups reduïts i tindreu un tracte molt proper. Això us permetrà estar més estona amb els telescopis i fer tantes preguntes com vulgueu al personal del parc.

La vista comença al centre de recepció de visitants, on podreu escoltar una xerrada sobre actualitat científica i veureu una projecció de 360º en el seu planetari. Quan es faci fosc, anireu a la zona de l’ermita de Sant Roc per poder observar el cel nocturn amb diferents telescopis. Us parlaran sobre les constel·lacions, la mitologia que hi ha al darrere i qualsevol altre fenomen astronòmic que hi hagi per aquelles dates.

Quan es pot visitar?

Les visites comencen a les 6 de la tarda i s’allarguen fins a la matinada per contemplar el cel. Els dies disponibles depenen de l’època de l’any, però teniu tota la informació en el seu Calendari d’Experiències.

A qui va dirigit?

És una activitat apta per a tots els públics. Poden anar-hi famílies, grups d’amics, centres educatius i, fins i tot, empreses. A la pàgina web del Parc Astronòmic, podreu trobar-hi tota la informació sobre reserves i activitats que organitzen.

Valoració de Neurones Fregides

Vam tenir l’oportunitat de visitar el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades amb tot l’equip de Neurones Fregides. Les dates van coincidir amb la pluja dels Perseids, també coneguts com a llàgrimes de Sant Llorenç. El personal del parc va ser molt atent en tot moment, i ens van portar a fer el mateix circuit que la resta de visitants.

A més a més, vam tenir l’oportunitat d’entrevistar Judith Santos, estudiant del Màster d’Astrofísica de la Universidad de la Laguna – Tenerife, i de fer un directe des de l’ermita de Sant Roc. Seguidament us deixem amb el vídeo de presentació de l’experiència.