En què consisteix?

Boscos de muntanya és un projecte que promou la millora i la conservació dels boscos de mutanya a través d’estades de voluntariat per a joves i adults. És una entitat sense ànim de lucre, nascuda a Suïssa sota el nom de Bergwaldprojekt i ja és present a Suïssa, Alemanya, Àustria i Catalunya.

A través de l’experiència, podràs formar-te en gestió forestal i manteniment de boscos i col·laborar durant una setmana i col·laborar en la conservació i millora dels boscos de Catalunya.

Quan es pot realitzar l’experiència?

El Projecte boscos de muntanya organitza estades setmanals durant tot l’any. Pots trobar més informació a www.projecteboscos.cat/.

A qui va dirigit?

És una activitat dirigida a joves i adults que volen ajudar a conservar els boscos de Catalunya i formar-se en gestió i manteniment forestal. L’activitat és gratuïta.

Valoració de l’Irene Marta

Estava al segon curs de la universitat quan una companya ens va parlar del projecte Boscos i del que havia fet. Em va semblar molt interessant i em vaig posar a buscar a internet i recabar més informació. Vaig decidir que aquell any sí O sí hi havia d’anar.  El més difícil era escollir lloc, ja que tots eren molt interessants. Finalment vaig escollir anar al Massís de l’Orri. Quan va arribar la data assenyalada, em vaig carregar la motxilla de muntanya a l’esquena, la tenda de campanya i tot el necessari, i vaig decidir deixar la vergonya a casa. Per sort una companya, que encara no coneixia, pujava en cotxe des de prop. El viatge va ser molt profitós i encara quedava una setmana per davant.

Gent de totes les edats, d’arreu de Catalunya, amb vides molt diferents… un cel immens ple d’estrelles, el mòbil apagat a la motxilla, jocs de taula que s’allargaven i converses eternes. Vaig aprendre molt de gestió forestal, de convivència, de gestió territorial… Vaig créixer personalment i vaig conèixer gent amb les quals anys més tard encara mantenim el contracte.

Per això ho recomano, és una setmana amb experiències noves, converses enriquidores, de desconnexió, d’autoconeixença, de cures personals… mentre fas un servei i aportes el teu granet de sorra a la gestió sostenible.